abcabcabc Scandal la Comisia juridica din Parlamentul Romaniei – 40 ROMANIA.COM – Portalul românilor de pretutindeni

40 ROMANIA.COM - Portalul românilor de pretutindeni

Comunitatea româneascã din strãinãtate - Diaspora românã - Statele Unite

Scandal la Comisia juridica din Parlamentul Romaniei

Florina_Jipa_01Scandal la Comisia juridica din Senat, dupa ce o noua sedinta pentru validarea candidatilor pentru functia de judecator CCR a fost convocata pentru luni dupa-amiaza, protagonista fiind senatoarea UNPR Ruxandra Jipa, candidata la aceasta functie.

Ruxandra Florina Jipa a demisionat, luni, din UNPR, acuzând faptul ca partidul nu i-a sustinut candidatura la o functie de judecator Curtea Constitutionala.

Ruxandra Jipa a facut scandal la sedinta Comisiei juridice, sustinând ca adoptarea unui nou raport ar duce la împiedicarea candidaturii sale la Curtea Constitutionala.

Florina_Jipa_02“De astazi sunt senator independent. Au fost prea multe porcarii care mi s-au întâmplat de miercuri încoace”, a declarat Jipa.

Ea si-a anuntat demisia în sedinta de plen a Senatului.

În sala Comisiei, Ruxandra Jipa, care nu are sustinerea grupului pentru a candida la CCR, l-a acuzat pe viceliderul grupului UNPR, Marius Isaila, ca a venit pentru a o înlocui de la sedinta, acesta fiind membru al comisiei de buget.

Florina_Jipa_03Nici unul dintre cei trei candidati pentru un post de judecator la CCR nu a întrunit numarul necesar de voturi pentru a fi validat de Comisia Juridica, însa Ioan Chelaru (PSD) a obtinut cel mai mare scor, desi nu a fost audiat, fiind în spital, plenul Senatului urmând sa ia o decizie.

Raportul a fost votat de toti cei sase senatori prezenti “cu majoritate calificata a comisiei”.

40 ROMANIA.COM - Portalul românilor de pretutindeni © 2016 Frontier Theme