abcabcabc Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a demisionat. Ciolos: Am acceptat demisia – 40 ROMANIA.COM – Portalul românilor de pretutindeni

40 ROMANIA.COM - Portalul românilor de pretutindeni

Comunitatea româneascã din strãinãtate - Diaspora românã - Statele Unite

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a demisionat. Ciolos: Am acceptat demisia

Patriciu_Achimas_Cadariu_01Patriciu Achimas-Cadariu si-a prezentat luni demisia din functia de ministru al Sanatatii, dupa scandalul dezinfectantilor utilizati în spitale, au declarat surse guvernamentale.

Premierul Dacian Ciolos a acceptat demisia lui Patriciu Achimas Cadariu din functia de ministru al Sanatatii, confirma Guvernul.

Potrivit unor surse guvernamentale, Achimas-Cadariu a luat decizia de a pleca de la ministerul Sanatatii, pentru ca nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectantilor din spitale.

Patriciu_Achimas_Cadariu_02Premierul Dacian Ciolos a cerut sâmbata Ministerului Sanatatii sa demareze o ancheta administrativa în ceea ce priveste biocidele, toate produsele folosite în prezent la dezinfectie în fiecare spital din tara urmând sa fie verificate din punct de vedere al concentratiei si eficientei.

Si presedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri ca asteapta din partea Ministerului Sanatatii o analiza “exacta” si un “plan clar”de masuri de urgenta.

Ministerul Sanatatii a publicat lista celor 50 de spitale în cadrul carora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanti, noua dintre aceste unitati fiind din Capitala, acolo unde au fost tratati si raniti din incendiul de la Colectiv.

Patriciu_Achimas_Cadariu_03Premierul Dacian Ciolos declara vineri ca nu ia în calcul schimbarea ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, precizând ca este interesat de gasirea unor solutii pentru rezolvarea problemelor aparute în sanatate si “scoaterea la lumina a altora care eventual se pot isca”.

40 ROMANIA.COM - Portalul românilor de pretutindeni © 2016 Frontier Theme