abcabcabc Mark Selby vine cu trofeul de campion mondial la Bucuresti – 40 ROMANIA.COM – Portalul românilor de pretutindeni

40 ROMANIA.COM - Portalul românilor de pretutindeni

Comunitatea româneascã din strãinãtate - Diaspora românã - Statele Unite

Mark Selby vine cu trofeul de campion mondial la Bucuresti

Mark_Selby_01Mark Selby a câstigat, luni, Campionatul Mondial de snooker, editia 2016, scor 18-14, împotriva chinezului Ding Junhui, finala fiind disputata la Crucible, iar la final britanicul a declarat ca meciul a fost unul dificil, presiunea pusa de Ding spunându-si cuvântul.

“Bufonul din Leicester” a intrat în posesia titlului suprem pentru a doua oara în cariera, învingându-l pe Ding Junhui cu acelasi scor cu care l-a învins si pe Ronnie O’Sullivan în 2014. Selby a fost mai puternic din Mark_Selby_02punct de vedere psihic si a facut un joc tactic perfect, jucatorul englez conducând finala de la început pâna la sfârsit.

“Este fantastic. Victoria mea de acum doi ani a fost ceva special, dar acum am simtit mai multa presiune decât atunci. A fost o finala dificila, Ding a pus presiune”, a spus Mark Selby.

În aceeasi seara în care Selby câstiga un nou titlu mondial la Snooker, Leicester City, echipa din orasul natal al lui Mark Selby, a câstigat titlul de campioana a Angliei, dupa ce Tottenham a remizat, scor 2-2, în meciul jucat în deplasare cu Chelsea. “Bufonul” le-a transmis un mesaj elevilor Mark_Selby_03antrenati de Claudio Ranieri.

“Este incredibil ce performanta au reusit, mai ales ca vorbim despre un club care vine dintr-un oras atât de mic. Îi felicit pe jucatori si pe Claudio Ranieri”, a conchis proaspatul campion mondial la Snooker.

Finala Campionatului Mondial s-a disputat pe durata a doua zile, duminica si luni, în patru sesiuni, dupa sistemul cel mai bun jucator din 35 de frame-uri, primul la 18. Pe lânga marele trofeu, pentru triumful obtinut la Sheffield, Mark Selby va primi si un cec în valoare de 330.000 de lire sterline.

Mark_Selby_04Mark Selby va veni cu trofeul la Bucuresti, la “Best of Snooker”, peste mai putin de trei saptamâni, când se va întâlni cu alte doua staruri ale snookerului mondial: Neil Robertson si Judd Trump. Evenimentul va avea loc pe 22 mai 2016 la Circul Globus din Bucuresti.

40 ROMANIA.COM - Portalul românilor de pretutindeni © 2016 Frontier Theme