abcabcabc Presedintele Autoritatii Nationale pentru Cetatenie i-a retras cetatenia lui Omar Hayssam – 40 ROMANIA.COM – Portalul românilor de pretutindeni

40 ROMANIA.COM - Portalul românilor de pretutindeni

Comunitatea româneascã din strãinãtate - Diaspora românã - Statele Unite

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Cetatenie i-a retras cetatenia lui Omar Hayssam

Omar_Hayssam_01Presedintele Autoritatii Nationale pentru Cetatenie (ANC) i-a retras cetatenia lui Omar Hayssam, miercuri, decizia putând fi contestata la instanta.

Potrivit unui comunicat, “constatând îndeplinite conditiile prevazute de lege, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Cetatenie a emis Ordinul nr 426/P de retragere a cetateniei române numitului Omar Khaled Hayssam”.

Comisia din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie (ANC) a decis, vineri, ca se impune ca lui Omar Hayssam sa îi fie retrasa cetatenia româna, raportul fiind trimis spre aprobare presedintelui ANC.

Omar_Hayssam_03Sesizarea privind retragerea cetateniei române a lui Omar Hayssam a fost înaintata de Serviciul Român de Informatii, având ca temei articolul 25 din legea 21/1991, litera d), potrivit caruia cetatenia româna se poate retrage persoanei care “este cunoscuta ca având legaturi cu grupari teroriste sau le-a sprijinit, sub orice forma, ori a savârsit alte fapte care pun în pericol siguranta nationala”.

Omar Hayssam a fost dus, vineri dimineata, la sediul ANC pentru a îsi exprima opinia în legatura cu sesizarea Serviciului Român de Informatii privind retragerea cetateniei.

Omar_Hayssam_02Omar Hayssam trebuie sa execute 23 de ani si patru luni de închisoare, pedeapsa rezultata în urma contopirii condamnarilor primite în mai multe dosare, în una dintre cauze fiind condamnat pentru terorism. Sirianul a fost trimis în judecata pe 14 octombrie 2005 si condamnat definitiv, în lipsa, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare pentru implicarea în rapirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad.

40 ROMANIA.COM - Portalul românilor de pretutindeni © 2016 Frontier Theme